Torremolinos

Torremolinos er en hyggelig liten by på Costa del Sol. Byen ligger mellom Málaga og Benalmádena. Det subtropiske klima sammen med mange atraksjoner og flotte sandstrender, gjør byen til et populært reisemål for europeiske turister.

Fra gammelt av var det fiske, landbruk og sjøfart som var de viktigeste næringene. De siste femti år har den stadig økende turiststrømmen formet byen. Barer, restauranter og hoteller vokste frem i stort tempo på femti- og sekstitallet, og forandret byen for alltid. Selv om turismen nå har tatt over som hovednæring, blir også de gamle tradisjoner tatt vare på. Bydelen La Carihuela vest for sentrum er byens gamle fiskerområde. Sjømaten som serveres her er blant den beste i hele regionen. Mange av de gamle fiskerhyttene står som de gjorde, lenge før turistene inntok byen. Mange av gatene er gjort om til gågater. En rusletur her, tidlig om morgenen tar deg til en helt annen verden.

Fra La Carihuela er det anlagt en ny promenade som fortsetter helt til Purto Deportivo i Benalmádena.

De gamle delene av byen har beholdt sitt særpreg godt gjennem tidens løp. Her ligger tradisjonelle spanske barer med lave priser og få turister. I handlegaten San Miguel finnes alle slags butikker, små handelsboder, eksklusive gullsmeder, souvenirbutikker og motebutikker side om side med konditorier, barer og restauranter. At byen er internasjonal, merkes lett på alle de ulike språk man hører i gatene.

Som en motvekt til alle høyhusene er det i senere tid anlagt mange offentlige hager. Over tusen forskellige tresorter er plantet i byen. Blant annet eksotiske trær som mangolia og banantrær. Hagene har også fargesprakende blomsterbed med roser og asalea. I utkanten av byen er det tre skoger med ferskvannskilder samt muligheter for grilling. Her finnes god avveksling fra strandlivet langs kystlinjen.

Det er et rikt utvalg av fritidsaktiviteter som vindsurfing, vannski, pedalbåter og paragliding.

Strendene La Carihuela og Bajondillo har begge europeisk blått flagg.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)