Torre del Mar

Torre del Mar ligger ved utløpet av Velezelven, fire kilometer fra Velez by. Den lille byen har gjennomgått en rivende utvikling de siste 25 år.  Hver sommer fra juni til september stiger innbyggertallet i byen til 150.000. Frem til 70-tallet var stedet en søvnig liten fiskerlandsby, turismen har siden forandret byen totalt. Under manglende kontroll har det blitt bygget mange store og lite samordnede leilighetskomplekser i området. Selv om disse nok kan virke noe skjemmende, byr Torre del Mar på en av solkystens flotteste promenader, og dessuten en allé og en park som stammer fra begynnelsen av 1900-tallet.

Besøkende finner et stille og rolig sted hvor de kan nyte strand og sol, og ikke minst – godbiter fra det lokale kjøkken. Mange spanjoler fra de store byene besøker stedet i ferien, i tilleg til alle fra andre nasjoner. Byen er nærmest en soveby om vinteren, men tendensen de siste år er at flere og flere velger å komme hit også om vinteren. Det er i hvert fall ingen mangel på barer, restauranter og hoteller til å ta i mot flere turister i vinterhalvåret. Her finnes også en yath-klubb og internasjonal skole.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)