Sierra Nevada

Mellom Granada og Almería i Andalucía, i det sydlige Spania, ruver det majestetiske fjellmassivet Sierra Nevada. Området på 171.646 hektar er Andalucías tredje største naturpark. Her finnes de høyeste fjellene i fastlands Spania, Mulhacén (3.479 m.o.h) og Veleta (3.396 m.o.h). Klimaet er både ekstremt og variert, med temperaturforskjeller på over 60°C fra sommer til vinter. Over 2.500 meter er det bare to årstider, vinter og sommer, tre-fjerdedeler av all nedbør over denne høyden kommer som sne.

Naturparken har mye å by på året rundt. Som vintersportsted er det et av de viktigeste i Spania og Europa, takket være klimaet og enkel tilgjengelighet. En kan bruke formiddagen på stranden eller golfbanen, for å gå på ski i de mektige fjellene et par timer senere. I de senere år har det blitt investert store beløp i området, veier, hoteller, løyper og snøkanoner gjør det til et topp moderne skisted. I 1996 satte det alpine verdensmesterskapet fokus på stedet.  En stor fordel ved anleggene i Sierra Nevada er at det hele er samlet rundt ett sted, man finner løyper for alle vanskelighetsgrader. For besøkende som ikke har pakket sydenkofferten med ski utstyr, er det mulighet for å leie alt utstyr. Såvel skiutrustning som klær. Det finnes over 50 løyper og 20 heiser og trekk. Løypene er merket etter vanskelighetsgrad. Anlegget har en samlet kapasitet på over 30.000 personer i timen.

I sommer halvåret er det muligheter for flotte vandreturer i de ulike merkede turløypene. Det er mange forskjellige ruter å velge mellom, noen har også overnattingsmuligheter underveis.
Rundt i det storslåtte lanskapet finner man gamle romerske og mauriske byggverk.

Klikk her for sne- og løypeforhold

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)