San Pedro

San Pedro de Alcántara har en ideell beliggenhet 10 kilometer vest for Marbella og 20 kilometer øst for Estepona. Noen minutter biltur inn fra kysten, bringer en til til de flotte fjellene Sierra de Ronda.

San Pedro

Fra gammelt av var det et landbrukssamfunn, berømt for sin produksjon av sukkerrør. I dag er stedet en behagelig avveksling fra turiststedene lang kysten, en landsby som har bevart sitt særpreg gjennom årenes løp.

Like ved byen finnes et romersk bad fra det tredje århundre, Las Bovedas. Paleochritian Balisilica kirken som ligger i skogen like ved Bora Bora Beach Club, er også verdt et besøk.

Ved den sentrale plaza i byen ligger en vakker kirke. I de smale gatene i området rundt plassen, ligger mange små butikker, kafeér og barer. Hver torsdag er det marked i byen, et perfekt sted for den som liker å prute.

Fra sentrum går Avenida del Marques de Duero, en bred aveny pyntet med pamletrær, ned til stranden. Den moderne promenaden langs stranden er en fin fortsettelse av spaserturen. Ta gjerne en rast på en av de utmerkede chiringuitos som er strandrestauranter som har fiskeretter som spesiale. Stikk også en tur innom den berømte Bora Bora Beach Club, om ikke mer så for en forfriskning i baren eller et godt måltid på stedets berømte restaurant.

Det er en fantastisk byggeaktivitet i San Pedro området. Og det meste blir solgt før et spadestikk er satt. Men det som bygges, er av kvalitet. Og det beste er at strand, promenade og beplantning er ferdig før nybyggene er reist. Det kan enda være mulig å gjøre et kupp i San Pedro området. Mange små og sjarmerende hus fra 60 – 70 tallet har behov for total oppusing, og ofte selges de rimelig. Men husk: kjøp ikke bolig uten at en takstmann har vurdert huset. (se tips om boligkjøp).

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)