Rincón de la Victoria

  Kun 15 km. øst for Malaga ligger den lett søvninge byen Rincón de la Victoria. Det var engelskmenn som først begynte å ferie på stedet. Derfor navnet, som betyr "Victorias hjørne" eller kanskje mer presist "Victorias avkrok". Byen er et flott badested. Strandpromenaden er anlagt på den tidligere traseen til jernbanen som tidligere gikk langs kysten. Selve jernbanestasjonen eksisterer fortsatt, og er i dag kommunalt bibliotek. Siden 50-tallet har byen vært et yndet utfluktssted for Málagas innbyggere. Mange engelskmenn, tyskere og skandinavere velger også stedet, enten de er fastboende eller turister.

En av de mest populære attraksjonene er hulemaleriene i Higueron-hulene som stammer fra steinalderen. To altere hvor fønikerne ofret til gudinnen Noctluca, er også svært imponerende. Ved golfanlegget Anoret nær Torre de Banagalbon, ligger ruinene av et romersk bad.

I den gamle borgen "Bezmiliana" holdes i dag kunstutstillinger og lignende aktivitteter.

Fiestaen Virgen del Carmen starter den 16. juli og er svært populær og strekker seg over 6 dager.
 


About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)