Puerto Banús

  Vest for Marbella, før du kommer til den lille byen San Pedro de Alcantara, ligger Puerto Banús. Her ligger flotte luksusbåter i stort antall i havnen. En kan sitte og beundre dem fra en av de mange utendørs restauranter og barer i havneområdet.
Beliggenheten er nærmest perfekt med imponerende fjell i bakgrunnen, og flott utsikt over Middelhavet.

Utbyggingen ble iverksatt av Juan Banús som eide området. Han ønsket først å bygge en kopi av Benidorm! Takk Herren, for at han kom i kontakt med en arkitekt som overbeviste herr Banus om at han burde bygge i en stil som baserte seg på maurisk og spansk stil Banus lot seg overtale, og resultatet er en trivelig liten by for folk med åpen lommebok og plastkort i platina-klassen.

Siden Puerto Banus ble anlagt for litt over førti år siden, har havnen stadig vokst og utviklet seg. I dag finnes, flere kjøpesenter (bl.a. El Corte Ingles), kino med filmer på orginalspråket og mange andre spennende tilbud.

Nattelivet er hektisk med barer, nattklubber og diskoteker i stort utvalg. Om dagen er det et paradis for handlelystne med stort utvalg i de mange butikkene. Her er mange av de store motehusene representert, så vel som småbutikker og spesialforretninger. Hver lørdag formiddag er det et populært marked ved tyrefekterarenaen.

Stranden ved Puerto Banús har fått europeisk blått flagg.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)