Nerja

Nerja ligger helt øst på Costa del Sol. Videre mot øst ligger de flotte fjellene Sierra Almijara. Stedet er et eldorado for vannsport med 16 kilometer strender og krystallklart vann. Her kan man blandt annet stå på vannski, dykke eller seile.
Byen har ungått de høye betongklosser som er typisk for mange turiststeder langs kysten. I de gamle deler av byen, kan det virke som om tiden har stått stille. Gatene er smale og svingete, med hvitkalkede hus med smijernsbalkonger, fulle av blomster.

Nerjas mest berømte attraksjon er grottene som ligger tre kilometer fra byens sentrum. Her finnes det arkeologiske skatter, som over 20.000 år gamle hulemalerier. Av de arkeologiske funn som er gjort, går det frem at hulene har vært bebodd fra 25.000 f.kr. frem til bronsealderen. Det er anlagt en konsertsal i en av de enorme naturlige fjellhallene. Hver sommer avholdes mange koserter og andre arrangement med store internasjonale navn som trekkplaster.

Nerjas hjerte er "Balcón de Europa" som er en flott promenade som går langs kanten av en bratt klippe, med fantasisk utsikt over Middelhavet og strendene nedenfor klippen. På klippen lå det tidligere en flott maurisk festning.

El Salvador kirken ble bygget på 1600-tallet, og er en blanding av maurisk og barokk stil. Over stranden Burriana ligger de vakre hagene Capistrano Playa.
Her finnes et stort utvalg restauranter og caféer, med lokale og internasjonale retter. Besøkende kan leie hestedrosje til en romantisk tur til de gamle bydeler.

 


About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)