Monda

  Landsbyen ligger 15 minutter nord for Marbella. Ta veien i retning Ojen. Byen har mindre enn to tusen innbyggere, men historien strekker seg tilbake til fønikisk tid. Romerne var også her og Julius Caesar omtaler et sted kalt "Munda" i sine memoarer. Her sto kampen mot Gaius Pompey om herredømmet over Spania. Ingen kan i dag si det sikkert, men innbyggerne vil hardnakket påstå at stedet er det som er dagens Monda. I utkanten av landsbyen finnes en romersk vei og en bro som er tydelige vitner om deres tilstedeværelse.

  Byens gamle Castillo stammer trolig fra romersk tid, men den kan være eldre. Den ble en viktig garnison for maurerne som de holdt helt til de ble kastet ut av Spania på slutten av 1500-tallet. Etter et siste forsøk på opprør fra araberne i 1570 ble festningen revet og ruinene ble liggende uberørt i over 400 år. I 1996 åpnet El Castillo de Monda igjen dørene, denne gangen som fem stjerners hotell med en flott restaurant. Hotellet er bygget og innredet i maurisk stil med utskjæringer inspirert av dem i Alahambra. Inne i bygningen kan en fremdeles se restene av den egentlige festningen.

Ikke langt unna El Castillo finnes de muligheter for hesteridning. Monda Gun and Country Club byr på leirdueskyting samt bar og restaurant med storslått utsikt til de omliggende Sierra de las Nieves.

Tips: Lunsjbordet om søndagene på Monda Castle er å anbefale. Det lønner seg å bestille bord på forhånd: tel 952 457 142 fax: 952 457 336 

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)