Mijas

Mijas Pueblo ligger høyt over Fuengirola og Mijas Costa ved skogkledde fjellsider, og en flott utsikt over kysten og Middelhavet.

Selv om byen er veldig internasjonal, har den likevel beholdt noen sjarmerende særtrekk som for eksempel eseldrosjene.

Landsbyen har en lang historie, noe de to Mudejar-kirkene vitner om. Helligdommen til ære for Mijas’ skytshelgen ble bygget i år 850.

I Mijas finnes et levende håndtverks- og kunstmiljø, med lintøy og flettverk som spesiale. Honningen og brødet fra Mijas er bestem verdt å smake på.

Siden landsbyen ble oppdaget på 60-tallet har folk fra nærmere seksti land gjort stedet til sitt hjem. Restauranter av mange nasjonaliteter vitner om mangfoldet i befolkningen. En ser også påvirkning fra utenlansk kunst og kultur.

Mijas kommune er en av kystens størrste kommuner i utstrekning. I tillegg til Mijas Pueblo (landsbyen), finnes innenfor grensene kjente og populære områder som Calahonda, La Cala og El Faro Calaburras. Dette er steder som mange nordmenn har slått seg ned i.

Fuengirola og Mijas var felles kommune helt til midten av 18-tallet. Da ble det separasjon, og Fuengirola fikk med seg 9 kilometer strandlinje og 10 kvadratkilometer land i skilsmisse-oppgjøret. Grensen mellom de to kommunene går midt i Fuengirola, og stadige krangler mellom byenes to borgermestere, er fin underholdning og gir farge til det gode liv i Spania.


About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)