Marbella

Marbella har nydt godt av betydelige investeringer for å pynte opp byen. Jesus Gil som tidligere var byens farverike og kontroversielle borgermester, satte i gang omfattende arbeider for å løfte byens image ennå et hakk.

Skal man nyte byens spesielle atmosfære og stemning, bør man utforske gatene i de gamle deler av byen. Et av de vakreste steder i byen er "Orange Square" – appelsinplassen, som ligger like ved hovedgaten. Her er også rådhuset som er fra 1500-tallet samt byens turistkontor. I rådhuset arrangeres ofte kunstutstillinger, og på turistkontoret kan du få mye nyttig informasjon og gratis brosjyrer samt kart.
I nettverket av gater rundt plassen, finner man bolighus og forretninger om hverandre, dessuten et stort utvalg av flotte restauranter. Atmosfæren minner mer om en stille landsby enn en kosmopolitisk by.

I parken Lan Alameda kan en leie hestevogn for en stilfull transport, eller en kan rusle mot havet langs Avenida del Mar. Dette er en av de flotteste promenadene på solkysten, velsignet fri for betongkolosser og med mange flotte barer og restauranter. Glem ikke å beundre statuene som skal være laget av Salvador Dali. De befinner seg mellom parkens grønne trær og stranden. Onde tunger påstår at statuene er falske, da de skal være støpt etter at Dali var død.

Marbella kommune har en 26 kilometer lang kystninje. Langs de flotte strendene er det mange muligheter for å få tradisjonell spansk fisk og sjømat. Det er et vell av muligheter for sportslige aktiviteter, alt fra ballspill for moro skyld på stranden, til golf og tennis på proff-nivå.

Marbella er berømt for sitt uteliv. En øl på pub’en i rolige omgivelser, en tur på kasinoet eller natten gjennom på et av byens mange diskotek; Marbella har noe for enhver smak. Innen kommunen finnes flere kjente turistområder som: Puerto Banus og San Pedro.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)