Manilva

Manilva er en sjarmerende liten by, uten de upersonlige høyhus man ellers finner på turiststedene langs kysten. Men de fleste kjører hurtig gjennom Manilva, for langs hovedveien ser ikke byen særlig sjarmerende ut. Men ta en avstikker ned mot stranden og sentrum. Da vil du oppdage en koselig liten by som er tvers i gjennom spansk. Dette gir seg også utslag i boligprisene, som er blant kystens laveste.

Bak byen reiser de flotte Sierra Bermeja fjellene seg, og fra byen er det en flott utsikt til Gibraltarstredet og Afrika. Flesteparten av befolkningen bor i byens sentrum som kun dekker to kilometer. Lenger inn fra kysten ligger landbruksområdet Punta Chullera som strekker seg nesten åtte kilometer inn i landet. Landbruk og fiske er hovednæringene på stedet, i mindre grad også turisme. Muskateldruer utgjør en stor del av avlingene og brukes til de kjente lokale viner.

Historien til Manilva er fasinerende, og går tilbake til før romersk tid.
Arkeologiske funn dateres så langt tilbake som sen steinalder og bronsealderen, også fønikerene har holdt til i området.
De romerske badene er bemerkelsesverdig godt bevart. Den romerske boligen San Luis de Sabinillas og tårnet El Hacho stammer også fra denne epoken.
I 1528 gav Carlos V ordre om å bygge vakttårnet Salto de la Mora på stedet. To år senere ble arbeidet på kirken Santa Anna startet, ledet av Greven av Arcos. På denne tiden slo et femtitalls mennesker seg ned på høyden Los Mártires (Martyrene), denne bosetningen var starten til det som i dag er landsbyen Manilva.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)