Málaga

Málaga er den største kystbyen i Andalucia. Den er lite påvirket av turisme og tidens gang. Maurerne okkuperte byen frem til 1487, da den som en av de siste, falt for de kristne erobrerne Isabella og Ferdinand. Siden har byen vokst til å bli blant de førende handelsbyer på den iberiske halvøy. Den særegne bakgrunnen har satt tydelige avtrykk i bybildet, særlig i området rundt La Alcazaba, en festning fra år 1065. I dag fungerer festningen som arkeologisk museum. Ikke langt unna ligger et maurisk slott som er bygget om til hotell.

På 1800-tallet valgte mange velstående å tilbringe vinteren i Málaga. Den imponerende parken på Calle Alameda ble anlagt i denne perioden, og regnes for en av de flotteste botaniske samlinger i Europa. Om vinteren holdes det friluftskonserter her hver søndag. Like utenfor byen i retning Antequera finnes hagen Jardines de la Concepcion.

Maleren Pablo Picasso kom fra Málaga og hans arbeider er utstilt i flere gallerier i byen. Stedet hvor han ble født ved Plaza Merced, er i dag åpent for publikum. Her er det blant annet museum og utstillinger, alt med fri entré.

Málaga har en mengde barer og restauranter hvor byens sosiale liv foregår. Her kan man få alle slags måltider, mulighetene er utallige, og prisene er ofte svært lave. På noen barer kan man få dagens meny med brød og vin, til under 50 kroner. Glem heller ikke de mange tapasbarene, som ofte serverer typiske andlusiske retter. Tapas er en billig måte å prøve mange typer lokal mat.

Den mest berømte lokale mat er pescaito frito, som er et utvalg av stekt fisk. Málaga-distriktet er svært berømt for sine mange gode viner.

Under siestan er butikkene stengt, så da passer det godt med en lang og avslappende lunch.

Málaga flyplass er en av de travleste i Spania på grunn av det store antallet nordeuropeiske turister som reiser til Costa del Sol på charterferie.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)