La Linea

La Linea de la Concepcion som er stedets fulle navn, ligger på Spanias sydspiss, på grensen til det britiske området Gibraltar. Dersom man skal til Gibraltar er det i La Linea man går gjennom til toll- og politi-kontroll. Det er ofte lange køer inn og ut av Gibraltar. Derfor kan det være smart å parkere bilen på "linjen". Dette er en av de nyere spanske byene, og har sin opprinnelse i festningsverkene Philip V bygget etter tapet av Gibraltar.

Handleområdet ligger samlet rundt Calle Real og Plaza Cruz Herrara. På Plaza’en ligger Museo del Istmo, plassert i det gamle militære hovedkvarteret. Om onsdagene er det utendørsmarked ved Avda. Principe.

La Linea har alltid hatt viktig militær betydning. Her finnes restene av et omfattende bunkeranlegg som stammer fra verdenskrigene. De ligger i Parque Princesa Sofia som er et stort åpent område, nær grensen til Gibraltar. Dette er dessuten et av de beste steder å parkere dersom man skal besøke Gibraltar.

I byen finner man en populær tyrefekterarena, teateret Teatro Municipal de Velada, tyrefektermuseum og på stranden Playa de Laviente finner man et vakttårn som ble reist i 1630.

 

Sammen med Playa de Santa Barbara utgjør Playa de Laviente de to hovedstrendene i La Linea, i tillegg finnes en mindre strand nærmere grensen til Gibraltar.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)