Gaucín

En halvtime med bil fra Costa del Sol ligger den sjarmerende lille landsbyen Gaucín. De hvitkalkede husene ligger ved toppen av Sierra del Hacho og med det imponerende fjellandskapet Serranía del Rondo som bakgrunn. Byen ligger 626 m.o.h. og en kan se både Gibraltar og de afrikanske Rif-fjellene.

På grunn av sin strategiske beliggenhet var stedet viktigt for romerne. De bygget borgen "Castilla de Aguila" som senere ble bygget ut til en festning av araberne. Gaucín kommer fra det arabiske ordet guazan som betyr sterk klippe.

Castilla de Aguila kan besøkes daglig (åpent 11.00 -14.00 og 17.00 -19.00). Noen ganger arrangeres det også konserter her. Vanligvis blir konsertene holdt i klosteret, her kan man også oppleve lokkende flamencodans. Klassiske fremførelser blir holdt i stedets kirke.

Sentrum består av et flettverk av smale gater. Husene har først i nyere tid fått lagt inn vann og elektrisitet. En gang var byen et fristed for brandy- og tobakksmuglere som opererte i området.

For å komme til Gaucín fra kysten skal man ta av fra motorveien ved Sabinillas ( km 146 ), og kjøre inn i landet. Turen tar rundt en halv time. Veien svinger seg forbi vingårder og passerer landsbyen Manilva.

Fra Ronda kan man komme til Gaucín ved å ta veien C331, og følge den 40 kilometer mot syd.


About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)