Fuengirola

Fuengirola ligger sentralt på Costa del Sol, mellom byene Benalmadena og Marbella. Byen er kjent for sine flotte sandstrender, tilsammen åtte kilometer lange. Godt vær sammen med hyggelig atmosfære og vennlig holdning til turister fra de fastboende, gjør byen til en av de mest besøkte på solkysten.

De første innbyggerene slo seg ned på stedet på fønikerenes tid. I romersk tid vokste stedet til en by som ble kalt "Suel". Senere ble byen erobret av arabere og gitt navnet "Sohail". Araberene beholdt kontroll over byen frem til den ble invadert av vikinger på 800-tallet.

Dagens navn kommer sannsynligvis fra en sammensetning av "Font-girola". "Font" er spansk for fontene og "Girolas" er en båttype som ble brukt langs kysten på 1700-tallet. Gamle bygater sammen med moderne boligområder og strandhotell, gjør byen til en spennende blanding av nytt og gammelt. Ved den lange strandpromenaden ligger høye hoteller og boligblokker. De tre strendene Boliches, Gaviotas og Torreblanca, er gradert med europeisk blått flagg.

Selv om byen i dag er et moderne turiststed, finner man fremdeles de typiske gamle fiskebåtene i havnen, sammen med moderne fritidsbåter.

Fuengirola er et attraktivt sted for alle aldersgrupper, med mange aktiviteter og serverdigheter. Zoologisk have, mange ulike vannsportstilbud, hestedrosjer, turisttog og besøk i slottsruinene er noen av mulighetene. Flere kilometer lange sandstrender, og mange restauranter og barer, gjør byen til et eldorado for avslapping og moro. Hver tirsdag er det marked i byen, det største og travleste på Costa del Sol. Og på lørdager er det bodsalg, hvor man kan finne alle slags varer.

I Los Boliches, som ligger i retning mot Benalmadena, er det fremdeles en atmosfære fra svunnen tid. I de smale gatene finner man lokale kjøpmenn og hvitkalkede hus, som en gang tilhørte lokale fiskere. Sohail borgen ligger på høyden over Fuengirola. Siden 965 har borgen beskyttet byen mot angrep.


About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)