Estepona

Selv om Estepona myldrer av aktivitet og turister, har en klart å ta vare på byens egenart og karakter. Det serveres tradisjonell spansk mat i de mange cafeér og tapasbarer. De smale og bratte brostensgatene er fortsatt vant til hester. Uvanlige butikker og bodega’er finnes på de utroligste steder, de er inbydende, vennlige og ikke minst billige.

Estepona Marina ligger ved den vestlige enden av Paseo Maritimo. Her kan man rusle rundt og beundre båtene, slappe av på en bar eller få en matbit på en av restaurantene. Det er ingen butikker i marinaen, bortsett fra noen få mini-markeder og aviskiosker.

Om natten våkner tallrike nattklubber og diskoteker til live. De fleste er for unge med mye energi og som liker høyt tempo.

Med nærmest perfekt vær hele året, er Estepona stedet for nesten alle typer utendørsaktiviteter og sport.

Paseo Maritimo går langs hele stranden La Rada, som et skille mot byen. Promenaden er stedet for aftensturen – el paseo. De senere år er det gjort utrolig mye for å forskjønne byen. Spesielt langs strandpromenaden, er det vakkert plantet med palmer, kaktus, blomtrende busker og sommerblomster. Byen lider ikke av samme bilkaos som mange andre byer langs kysten. Under stradpromenaden er det bygget et stort underjordisk parkeringsanlegg. Dessuten finnes flere parkeringshus oppover i byen.

Boligprisene var blant de laveste på kysten. Men de to siste årene er prisene eksplodert og nærmer seg gjennomsnittet for Costa del Sol.

 

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)