Ceuta

Ceuta er en spansk enklave på den afrikanske nordvest-kysten. Den blir administrert som en del av provinsen Cádiz. Egentlig var Ceuta en fønikisk koloni og har siden vært på ulike hender gjennom historien. Byen ble erobret av Portugal i 1415 som den første permanente europeiske erobringen på det afrikanske kontinentet. Den kom under spansk kontroll 1580 og har siden tilhørt Spania. Den nå avdøde Kong Hussein II krevet at Marokko fikk tilbake dette området, ikke ulikt Spanias krav vedrørende Gibraltar.

Byen har status som frihavn, men regnes som en del av den europeiske unionen. Ceuta har liten økonomisk betydning, og folketallet har sunket som en konsekvens av manglende økonomiske muligheter.

Hvert år besøker rundt en million turister Ceuta, både på grunn av byens frihavnstaus og flotte middelshavklima. Gjennomsnittstemperaturen er over 20 grader og det er sol over tre hundre dager i året. Det er gode muligheter for alle typer av vannsport. Videre kan mange severdigheter fra de ulike epokene i Ceutas historie studeres.. Båtturen med hurtigbåt fra Algeciras tar bare 45 minutter. Det er også helikopterforbindelse fra Málaga flyplass direkte til Ceuta.

 

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)