Calahonda

Sitio de Calahonda ligger midt mellom Fuengirola og Marbella på Costa del Sol. Det er et eksklusivt og populært boligområde som ble grunnlagt i 1963. Området ligger i Mijas kommune, og har nylig fått en engelsk pris som "the best urbanisation in Spain".

For flere hundre år siden stod det utkikkstårn langs kysten som skulle varsle om araberne angrep. Kom det varsel om angrep, gjemte folk seg i et gamelt befestet hus som var malt i samme farge som landskapet. Dette huset finnes fortsatt og kalles Casa Fuerte de Calahonda (Calahondas sterke hus).

José de Orbaneja har sammen med Van Dulken familien, stått for hoved-utbyggingen.

Bebyggelsen strekker seg fra hovedveien til åsene 300 m.o.h., og har en nydelig utsikt.

Lengst nede ligger det villaer, lenger oppe er det flotte leilighetskompleks.

På området er det tilsammen 20 kilometer veier. Her finnes også offentlig transport i form av et lite tog som trafikkerer veiene i området.

I Calahonda er det satt av 60 hektar til grøntareal, og området er så godt som fullt utbygget. Når de rundt tusen boenheter som er under oppføring er ferdig, er det ikke plass til flere.

I Sitio de Calahonda er det tre offentlige parker, over 100 barer og restauranter, fire store supermarkeder, barnehave og en liten golfbane.

 

  

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)