Benahavís

Følger man Rio Guadalmina 7 kilometer inn i landet fra Guadalmina golfbane kommer man til Benahavís. Et sted som mange først og fremst forbinder med mat. Det har regionens største konsentrasjon av gode restauranter og tusenvis av mennesker kommer her for å nyte bordets gleder. På vegskiltet presenteres byen som det gastronomiske hjørnet av Andalucía.

by-benahavis-01

Det bor mange utlendinger i landsbyen. De har funnet stedets beliggenhet og atmosfære som helt spesiell.

Landsbyens sentrum er bemerkelsesverdig upåvirket av den tilflyttingen som stadig pågår. Selv om det spretter opp nye boligkomplekser rundt byen, fremstår kjernen som en autentisk andalusisk landsby. Den britiske skulptøren David Marshall var mannen som stod bak La Aldea. Dette er som en landsby inne i landsbyen. Selv om byggverkene stort sett er fra nyere dato, er det lagt stor vekt på å gjøre bydelen så andalusisk som mulig. Med klassiske marmorfontener og antikke og gammeldagse dører, fremstår den som minst like klassisk som Benahavís selv.

Maurernes tilknytning til stedet kan man se tydelig i den nærliggende borgruinen som stammer fra det 11. århundre. Dette gamle arabiske forsvarsverket som kalles Castillo de Montemayor, ligger på den høyeste toppen i området. Dersom en tar anstrengelsen med å klatre opp til ruinene, vil en oppleve en fantastisk utsikt over kysten som er vel verdt slitet.

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)