Algeciras

 

Algeciras

Algeciras

Algeciras er en havneby og et industrisenter vest for Gibraltar. Da Franco stengte grensen mot “The Rock”, valgte han byen for å utvikle den for å kunne ta i mot de mange spanske arbeiderne som hadde arbeidet for britene. Han ville bryte områdets avhengighet av Gibraltar ved å styrke Algeciras.

Byen har en stor dypvanns havn med containerterminal. Like ved lig ger dessuten et oljeraffineri. I havneområdet finnes det mange marokkanere som er i transit, spesielt i månedene juli og august da mange som arbeider i europeiske land reiser hjem på ferie. Som en følge av den marokkanske tilknytningen, ser man tydelige tegn på arabisk innflytelse. Mange skilt er både på spansk og arabisk, og i bakgatene finner man små tebutikker hvor en får den typiske marokkanske mintte.

Algeciras er ikke noen vakker by, men den har sin egen karakter og en finner et ekte havnemiljø i byen. Byen har mange restauranter som har god mat til fornuftige priser, fra noen av dem kan man se over bukten til Gibraltarklippen. Et besøk i byens markedshall anbefales. Her finnes ferke varer av alle slag. Og i de små bodene kan du få laget helt ferske pariserloff med ønsket pålegg.

For de fleste turister er byen kun en mellomstasjon på vei til Tanger, Ceuta og Mellila i Marokko. Det er åtte fergeoverfarter hver dag, den vanlige fergen tar 2 ½ time, hurtigfergen er en time raskere.

Fra Algeciras kan man ta toget til Ronda. Dette er en tur som går gjennom noe av det flotteste landskapet i Andalucía. Toget passerer steder som San Roque, Castellar de Frontera, Jimena de la Frontera og mange mindre landsbyer. Det er fire daglige avganger fra Algeciras.


Vis større kart

About the Author

My name is Andreas Beining. Beining is an old Norwegian word, meaning "good helper" or "favour". I certainly believe that I am a good helper! :)